Artikels

Verschillende soorten fietsen

Informatie over de verschillende soorten fietsen

De ergometer:
Indien u voor dit type fiets kiest moet u daarover zeer goed hebben nagedacht. Want wanneer u er niets mee doet kan je opgescheept zitten met een lomp en zinloos apparaat die tevens alleen maar belangrijke ruimte inneemt.

De beste ergometers zijn diegene met een groot vliegwiel, dat zeer makkelijk ronddraait wanneer u trapt. Vandaag de dag zijn deze fietsen geïntegreerd met een computer die je toelaat zelf een schema samen te stellen.

Een alternatief voor een ergometer is een soort van fietstrainer, die je eenvoudig op je fiets kan monteren, waardoor je de fiets binnenshuis kan gebruiken.

Nog een alternatief is spinning dit is een relatief nieuwe rage waarbij men in groep of alleen, op het ritme van muziek versnelt en vertraagt. De spinning-fiets is een fiets met een x vormig frame.
Met een 20 kilo wegend vliegwiel waarvan de weerstand kan veranderd worden.

De racefiets:
Over het algemeen hebben racefietsen dunne banden. Zulke fietsen zijn vooral populair bij de professionele als de recreatieve wielrenner. Ook zijn zulke fietsen zeer handig voor het maken lange fietstochten en bovendien is het goed voor de conditie.

De gewone fiets:
Deze fiets is meestal uitgerust met versnellingen en heeft er doorgaans niet zoveel als een racefiets. Deze fiets is uitermate geschikt voor het vervoeren van lichte bagage. Een groentenzak of een schooltas bijvoorbeeld.

De mountainbike:
Een goede mountainbike is veel sterker dan een gewone fiets en kan goed gebruikt worden in modderige, smalle en ongebaande weggetjes. Normaal gezien heeft een mountainbike veel kleinere wielen dan een racefiets en ook veel dikkere banden.