Artikels

Kleding en accessoires

Welke kledij en accessoires draag je best om te gaan fietsen?

Uiteraard heb je ook nog wat kledij en wat accessoires nodig als je gaat fietsen. Als je echt het fietsen serieus wil opnemen. Dan kan je gaan voor de aanschaf van fietsbroek. Hierin zit een zeemleren kruis, dit is een goede oplossing voor als je zitklachten hebt. Onder zo een broek draag je normaal gezien geen onderbroek en moet nauw aansluiten. Anders loopt men de kans dat er irritaties aan de huid komen.

Een tweede accessoire die je je misschien kan aanschaffen zijn speciale fietsschoenen. Deze schoenen zijn een absolute must voor elke diehard. Maar ook voor de gewone fietser die dagelijks moet fietsen en enige last ondervind aan de voetzool. Doordat de fietsschoenen een harde zool hebben kunnen deze niet doorbuigen wanneer men kracht op de pedaal zet.  De doorbuiging die anders plaatsvind zorgt ervoor dat de voetzool gaat pijn doen.

Het principe van de fietsschoen is dat wanneer je begint te fietsen je met behulp van je tip de schoen vastklikt zodat je zowel een opwaartse kracht als een neerwaartse kracht hebt op de pedaal. Hierdoor moet je minder hard trappen voor dezelfde prestaties als met een gewone fiets.

Het is misschien niet zo cool of hip om met een fietshelm op, te rijden op een gewone fiets. Maar toch heeft een fietshelm al vele levens gered. Een fietshelm moet goed worden afgesteld en moet als gegoten zitten. De helm moet goed rondom het hoofd zitten zonder te knellen. Een fietshelm dient om de schok van de val op te vangen. Hoe gaat dit in zijn werk, wanneer men valt dan val je eerst op je fietshelm, hierdoor gaat de helm breken en zo de schok opvangen.

Het is natuurlijk leuk om te weten hoeveel kilometer , of hoe snel je rijdt, wat je hartslag is op een bepaald moment. Hiervoor worden fietscomputers gebruikt, natuurlijk zijn er tal van zulke computertjes, met verschillende functies. Zoals gemiddelde snelheid, hoogtemeters, hartslagmeters, stopwatch, uur...