Artikels

Grote richtlijnen bij het aanschaffen van een fiets

Waarop moet je letten bij de aankoop van een fiets?

Vooraleer u tot de eigenlijke aankoop gaat van een fiets dient men het volgende in gedachten te houden: Is het de bedoeling om meer op de fietspadden te fietsen of eerder bosweggetjes te gebruiken?

  • Een racefiets of een gewone fiets zijn het meest geschikt om op de weg te rijden. Omdat gewone wegen minder belastend zijn voor het materiaal van de fiets.
  • Indien men ook nog wat wil op de bospadjes en landweggetjes wil rijden is een kruising van een gewone fiets met een mountainbike de beste oplossing namelijk de hybride fiets.
  • Uiteraard hebt u voor de meest ruige wegen een mountainbike nodig.
  • Indien u vaak lange afstanden moet trotseren is een racefiets de beste oplossing
  • ...

Wanneer u een fiets koopt is het zeker niet de bedoeling om op deze koop te besparen. Een fiets gaat namelijk een hele poos mee. En wanneer u een goede degelijke fiets koopt dan hebt u meestal achteraf ook een zeer goede service qua vervangonderdelen, onderhoud en dergelijke .

Ook moet men rekening houden of men de fiets intensief gaat gebruiken of niet. Want als je een fiets intensief gaat gebruiken en je hebt een goedkope fiets gekocht. Dan zal u wellicht na een tijdje teleurgesteld zijn in de kwaliteit van het materiaal. Maar langs de andere kant is het ook niet nodig om een dure racefiets te kopen als men deze maar enkele malen gaat gebruiken.